29 augusti 2011

Olika webbfavorithjälpmedel

Tänk så mycket vackert det finns på Ravelry och andra ställen på webben. Ibland kan det ta timmar innan jag lämnar surfandet. Hela tiden kommer nya hjälpmedel att komma ihåg ens favoriter och återvända till dem. dels kan man ju spara bokmärken på sin dator. Ravelry har sitt eget sätt. Här finns mina favoriter (dvs klicka på länken!) på Ravelry, de visas i listform och man får bläddra. Så här ser ett utsnitt ut.
På Flickr sparade jag förr ganska många favoriter  och deltog i en rad grupper och gör det i viss mån fortfarande. Men Flickr är numera mestadels en lagerplats för bilder som jag sen använder på bloggen eller på Ravelry (t ex bilder på nystan för stashen, som inte har stort intresse för andra). Här ett utsnitt på de senast sparade favoriterna.
För bloggar använder jag numera bloglovin, det är lätt att foga till nya och få en snabb överblick över dem man är intresserad av. Ett ex på de senaste:
Men som den bildälskare, som gärna äter textila bilder med ögonen är det senaste roliga hjälpmedlet  Pinterest. Man kan samla sina favoriter från olika ställen och ordna dem på egna anslagstavlor, snabb och lätt överblick. I bokmärkesfält på sin webbläsare kan man fästa ett hjälpmedel kallat "Pinit" så man kan spara vilken bild som helst på webben på den anslagstavla man själv namngivit. Klickar man på bilden kommer man till bloggen, affären eller andra sites och kan göra det där man hade tänkt när man vill spara - om det inte bara var för själva ögonglädjen. Snabbt kommer andra som sparar de bilder man sparat och man ser deras anslagstavlor (boards) och kan följa alla eller bara en av deras boards. Det är jättkul och vackert blir det. Här en länk till min anslagstavla med "knitting". Endast två av mina egna verk finns med. Mycket är från Ravelry, från de bloggar jag följer, från Flickr eller från de jag fått kontakt med via Pinterest. I mobilen (Iphone) har jag Pinterest som en applikation. Där finns oxå en kamera, så man kan "Pin"a sånt man ser ute o vill spara som favorit, kanske en färgställning till garnfärgandet eller ett par vantar? En bild på boarden här gör inte rättvisa. Men här ett litet utsnitt av det jag Pin-at idag:

2 kommentarer:

  1. Ravelry och Bloglovin vet jag inte hur jag skulle klara mig utan! Pinterest verkar också intressant, har ställt mig i deras invite-kö. Hoppas den inte är så lång bara...

    SvaraRadera
  2. Ja, visst är det underbart...man följer en länk och en till och så hittar man något intressant och så ahhhh och åhhhh ♥ Tack för din inspiration!

    SvaraRadera