27 augusti 2011

Ny Ottobre design o shoppinglördagsförmiddag

När jag kom hem hade senaste numret av Ottobre design kommit, med en omslagsbild som ser Vintage ut på ngt sätt. Men några fina jackor o enkla klänningar lockade mig att snart ta fram symaskinen. 
Bläddra här
Och då Tygaffären, skrivit på sin blogg att nya tyger i ull o stickat kommit in och Tummelisa garn hade gjort reklam för ett nytt garn i Merino o organisk bomull, samt skrivit att de numera har lördagsöppet, samt någon på sin blogg berömt Finska pingskyrkans second hand vid Redbergsplatsen, beslöt jag mig för en lördagsförmiddag-resa till Olskroken/Redbergsplatsen.
På loppisen blev det tre par välsittande jeans för 60 kr, två härvor (handpunnen?) förbetat ullgarn o lite till, samt en trevlig fika. Fikor är för det mesta rätt mysiga på loppisar.

Hos Tummelisa insåg jag att jag borde kommit samma dag som reklamen om det nya garnet från Onion kom. Det gapade ett antal hyllor där jag antog att mina favvofärger funnits. Men jag köpte två nystan brunmelerat av detta garn som känns som ett bra garn att sticka i. Det lär komma in mer på måndag.
 Men eftersom jag insett att jag kört med enkla garner till mina scarves, sjalar nyligen, ville jag skaffa mer i kvalitet. Så det blev två härvor Colinette, Jitterbug till en sjal jag skaffat mönster till på Ravelry: Catkin.
Färgställning Cumin
Färgställning: Star Anise. Hade väl inte velat ha
så mångfärgat, men det var vad som fanns.
Märker att jag börjat tänka gult, brunt, orange, mörklila. Jag älskar gult, men passar inte i det. Men jag tror att uppblandat så här ska det gå bra. Och till kjol, vet jag att gult funkar, så när jag kom in i Tygaffären vid Lagerströmsplatsen på min runda, var det helt klart att jag skulle ha 60 cm av det gula tyget i 100 % (kokt) ull.
 Från den affären går man/jag aldrig ut med bara en grej. Så inte heller denna gång. Köpte två stickade tyger i bomull, som redan har en "avmaskad" nederkant. Bör räcka till två topar/koftor med lång ärm.


 Och som vanligt lite skojig spets o resårer.
Vid det här laget hade förmiddagen börjat övergå i eftermiddag. Jag skulle hinna till Salutorget för att handla grönsaker, frukt o ngt gott till middag. Men visst skulle jag hinna in en vända hos 2knit för att "bara kolla". Där var det väl Malabrigo silkullblandning som lockade, men oxå de i höga prislägen. Köpte istället 6 nystan Artesano Merino i mina favvofärger: Fuchsia, Vinröd, Mörklila o sandgul.
IMG_7412IMG_7415IMG_7417IMG_7418
Spenderade m.a.o. en del pengar idag, men.... Klockan var nu 13.30. Tog fel vagn. Hamnade vid Korsvägen, men han till min grönsaks- o fruktgubbe vid salutorget medan de plockade ihop. Själva saluhallen stängde 15, så jag fick mitt fina kött. Givetvis kikade jag in på Strikk på vägen till bussen vid Domkyrkan. Där finns ibland enstaka lyxfynd, men inte idag. Min Dramaten var överfull. Nu ska jag plocka ur jeansen ur tvättmaskinen. Tänker evt reaktivfärga något par i maskinen mörkrött??? Men sen en god middag o ett gott rödvin. Nu dröjer det nog en par dar innan jag bloggar igen.

1 kommentar:

  1. Oj Oj, kan se att du har haft en riktigt trevlig dag. Färgerna på garner o tyger ser spännande ut... du fixar säkert något snyggt av dessa....

    SvaraRadera