18 augusti 2011

Spinnrock mm

Blev med spinnrock igår, en jag såg på Erikshjälpen i lördags. Den fanns kvar: 50 kr. Nu gäller det att få den att funka, med rätt snöre mm. Hurudant snöre har ni som kan? Om den inte funkar, Hjulet går lite ostadigt tycker jag. Samtidigt tycker jag den är vacker och det är ju inte hela världen om jag inte får till det. Borde väl skaffa en ny. Men kanske träna lite på denna och med min slända för att se om det öh är nån idé att satsa på en ny. Eftersom vi inte äger bil transporterade jag hem den på bussen. Maken hjälpte mig bära hjulet. När jag lyfte på rocken ramlade alla pinnar inunder ur. Även de som bär upp hjulet lossnade, så jag fick bära hem i svart soppåse och sen kolla bilder på rockar på nätet för att pussla ihop den igen. Balansen på hjulet kan förmodligen ha att göra med var pinnarna placerades? Känner att jag skulle vilja ha en van spinnerska som tittade på den. Det som kallas "skruvmodern" går inte att rubba på. Kanske jag tillfälligt ska slå ut tappen som låser den?
 Medan maken och jag fikade i deras fina ekologiska café passade jag på att ta en titt i garnlådan och fann en påse med fyra fina ullgarner (= 2 hg) och en härva merceriserad bomull (2 hg) i brunt för 45 kr.
När jag kom hem låg senast numret av hemslöjden i brevlådan. Kan inte säga att det gav mig mycket utöver annonserna om garner, kurser och events.
 Dagen innan fick jag en tidskrift som var desto roligare, med mång lärorika teknikartiklar om bl a färger: Quilting Arts, som jag INTE prenumererar på - något misstag? Kommer jag att krävas på mer pengar? Det jag har i prenumeration är Fiber arts där jag fick senaste numret för någon månad sedan.
I övrigt har jag stickat klart clue 3 på Westknits Mystery shawl. Här en fanclub där man visar upp sina foton. Denna gång var det dags att väla storlek: Small, Medium eller Large. Jag valde Medium. Den blir ändå rätt stor, då jag inte sticka med sånt där fint garn som många valt, dvs Madeleinetosh eller Wollmeise. Här har jag rester på färgat tvåtrådigt ullgarn.
Men snart ska jag få testa det där garnet som så många faller i trance för: Wollmeise. I brevlådan i tisdagskväll, när jag kom hem från en resa ToR Södertörn fanns tre härvor Wollmeise: Grapes for Shari, Okzident och Petersilie, köpta av Stickanita Satt sen hela natten o kollade på Ravelry vad folk stickat av Wollmeise. Det är inte lite, mest sjalar o strumpor. Garnet är ju rätt tunt och det är 150 gram på varje härva. Det som inspirerar mest är nog Pinneguri. Flera av hennes fair-isle-projekt är stickade med just Wollmeise. Speciellt förtjust är jag när hon använder det till Hønsestrik, som många av oss på 70-talet stickade. Annars är jag alltid intresserad av vävstickning när det gäller mångfärgade garner, för att ge dem rättvisa. På En till stickblogg, finns samma tankegång, som mynnar ut i ett par Bobbie-fingervantar. Klurade ut att det var linen stich och fann en fin jacka i linen stich. Ska testa, om det är pillrigt tar jag något av mina mitt vanliga vävsticknings-mönster.

3 kommentarer:

 1. önskan att sticka i garnet själv,
  ser framemot vad Du för
  för projekt,

  SvaraRadera
 2. Fiber Arts har lagts ner, det senaste numret var det sista. Istället får man Quilting Arts under resten av tiden som man har betalat för prenumerationen.

  SvaraRadera
 3. OK, tack för den infon! Då förstår jag.

  SvaraRadera