15 augusti 2011

Gratitude klar, men det blir en till

Den lilla scarfen är klar o blockad. Stickade tyvärr omslagen i främre maskorna, vilket jag trodde man skulle göra. Den fina strukturen försvinner och det hela ser kompakt ut. Det märks verkligen att jag INTE är en van spetsstickerska.  Jag stickar även vanligtvis aviga maskor på det lata sättet (antagligen därför jag skytt spets) men bemödade mig om att sticka dem som man ska denna gång.

Men skam den som ger sig. Det var kul och jag ska på den igen med ett bättre garn och hoppas jag lärt mig något av mina misstag.

Här två videos på hur jag oftast stickar aviga maskor. Från rätan måste man då sticka de räta maskorna i bakre maskbågen. Det är detta som kan bli förvirrande om man vill sticka spets. Men Annie Modesitt menar att allt går att sticka på dylika "heretic ways".3 kommentarer:

  1. Åh så roligt Ulla! Och jag är så glad att du tycker om den! Nån gång ska du få visa varför dina omslag och aviga är enklare än mina ;)
    KRAM på dig!

    SvaraRadera
  2. Mina omslag är inte enklare i vanliga fall, utan precis som dina, men jag trodde av nån anledning att man skulle sticka dem som om de vore vanliga räta maskor. Troligen för att jag inte stickar aviga maskor som de flesta. Har lagt till två videos från YouTube för att visa mitt heretiska, men snabba sätt att sticka avigt (när jag måste)

    SvaraRadera