18 november 2011

Glad galen flät- och regnbågsmössa

Istället för att sticka nr två av rest-muddarna, fick jag för mig att testa annat garn i samma tjocklek, Alpalines Filipunto som jag i somras dels regnbågsfärgade, dels färgade i olika singelfärger eller lätt melerade. Ett billigt garn köpt via garntjänst någon gång 2005. Gjorde en ganska färggalen flätmössa, typ de jag gjorde i Puro mm förra vintern.
Stickade först en fläta, med tre extra maskor på ena sidan och två på den andra (dessa stickades räta varje varv) tills den passade runt huvudet. Sydde ihop med maskstygn. Hade börjat remsan med maskor upplockade från en virkad luftmaskelängd.  Plockade upp 120 (jämnt delbart med 10) maskor från remsan med två räta maskor. Stickade flätor över sex av maskorna i regnbågsgarnet och aviga maskor över fyra i det turkosa garnet tills det var dags att minska. Minskade först vartannat el vart tredje varv (känner efter) i det turkosa partiet, sedan i flätpartiet osv..
Den drog ihop sig ganska mycket eftersom jag inte höll tråden bakom tillräckligt lös. Men det gick att töja. Och den sitter perfekt runt huvudet. Gillar faktiskt den buckliga effekten hos mellanpartierna.


1 kommentar: