15 november 2011

Fler Cowls eller halstuber

Det var riktigt roligt att sticka dragspels-cowls, så det har blivit två till med snarlikt stuk som den jag gav bort i fredags. Först gjorde jag dock i lördags klart en liten Crofter's Cowl, med gratismönster på Raverly av Gudrun Johnston, i Novita Puro, färg Odon. Den stickas med olika storlek på stickorna från två håll och sys ihop. Tyvärr inte så snyggt som det borde om jag tog mig tid att lära mig. Den sluter tätt kring halsen, men garnet är mjukt och jag tror den kommer att bli en favorit. Tillräckligt mycket mörka färger för att passa mig.
När denna lilla halstub var klar, kastade jag mig över en till halstub i bleklila handpunnen alpacka (Utgånget Drops-garn) och Novita Puro Odon. Här la jag upp 90 maskor och stickade med allt mindre (6 - 5,5 - 5 - 4,5 - 4) fyrkantiga tippar på KnitPro-kabel (inalles) 60 cm. Sedan maskade jag av några maskor i alpacka-garnet då och då, men inte tillräckligt. Det är tjockare än Puron. Den är skön på, men om det blåser kallt skulle jag vilja att den slöt till bättre. Den blev klar natten till söndag - lite väl sent - men vad gör man när det bara handlar om ett varv till och ett varv till...?
Eftersom jag var nyfiken på ett annan Purofärg jag köpte häromsistens från Tiinas garn så stickade jag igår en i färgställningen Skymning (mest blekrosa) och för dalarna Plommonträd som jag har kvar rätt mycket av från förra vintern. Puro-garnet är optimalt för dessa dragspelshals- och huvudvärmare. Denna gång la jag upp 88 maskor och stickade som den första, den i torsdags, men minskade ca 15 maskor i tre "dalar" m räta maskor. Dessutom lag jag till två omgångar avig-berg och rät-dalar, dvs 10 "berg". Nu sitter den perfekt för dagar när det blir snålblåst. men färgen är absolut inte min. Jag passar inte i "pudrade" färger. Så den blir nog en gåva.
När jag skulle fota min sista halstub på vår soliga altan upptäckte jag nya jordgubbslommor. Misstänkte att de nog inte skulle orka till fruktsättning, så jag tog in dem.


1 kommentar: