31 juli 2011

Sista uppdateringen, WIPs

Strax efter min första Nefertiti hade jag kvar ljusgrön Premium Merino och ville sticka en bolero eller en sjal av det. Färgade lite till i rosa/grönt i livsmedelsfärg för att sticka Thea Eschlimans  Hera Mountain Ridge Shawl och har stickat på den under bussturer till Strömstad och Kungsbacka. Slarvig som jag är läste jag inte att man stickar två "ridges" av var färgställning. Jag har stickat två varv. Nu blir det ju inte så stor skillnad ändå. Det är för mycket lika ljusgrönt i det rosa/gröna garnet. Får se hur det blir med Feather & fan-mönstret som jag tänkte ha i en starkare cerise ton?


Förra veckan såg jag på Brooklyntweeds blogg att min guru Elizabeth Zimmerman fått utgiven en bok med rätstickade plagg, flera som inte publicerats i bokform förut: Knit one - knit all. Jag beställde omedelbart från Amazon.com och fick den efter bara några dagar i fredags. Den finns ju på Schoolhouse press till samma pris, men sist jag beställde därifrån tog det massor av mailande innan mina kreditkortsuppgifter funkade. Det finns massor jag skulle vilja sticka i denna bok, tex denna jacka


Men jag kände att det var dags att sticka något till Eira, så i torsdags började på The Tomten jacket som finns i två andra EZ-böcker i min ägo.
 Hennes mönster är prinicpmönster, särskilt när hon använder EPS: Elizabeth Percentage System. Det är genialt. Jag plockade ihop några garner i min stash och räknade ut huur stor jackan borde vara till en sexåring. Eira är fem, men ska väl ha ngt att växa i. Jag tänker sticka isnoddar runt alla kanter och "after thought pockets."

1 kommentar:

  1. Oj oj oj, så mycket fint du har stickat!! Dig har det minsann varit fart på. Verkligen superfint alltihopa. =)

    SvaraRadera