3 oktober 2011

Vad hände här?

Började igår kväll med mina Peerie Flooers vantar av Katie Davies. Men jag har inte köpt det garn hon använt, dvs Rowan Fine Tweed och Orkney Angora 4 ply att ha dubbelt under mudden. Garnet är tunt och jag plockade fram en härva gråvit Töis som har samma sticktäthet som hennes garn, delade den och färgade en halva i isblått med Wiltons food coloring. Garnet till blommorna är tvåtrådiga, växtfärgade ullgarner, det ljusgröna tunnare än de andra. Jag gillar att blommorna framhävs mer eftersom garnet är tjockare än bottengarnet. Till mudden, som först stickas med angora, sedan viks in och stickas samman innan man börjar med själva vantkroppen, fick en beigefärgad angora köpt på en smådjursutställning i Alingsås.
Nederkanten ska till slut ha en isticka I-cord i den mörkare blå
Men vad hände när jag skulle börja med tumökningen? Var så spänd på den så jag glömde att andra blomraden inte ska ha några halva blommor intill tummen, utan bara ljusblå bottenfärg. Men än värre, man ska öka på ömse sidor om tumkilen varje varv, markerad med stickmarkörer. Lyckades vid en sådan ökning sticka fast markören. Märkte det inte förrän jag had stickad några varv. Hur dum får man va´? Nåja, jag hade redan sticka baklänges några gånger, då jag inte var nöjd med första valet av bottengarn. Nu beslöt jag att bruka våld och helt enkelt knipsa bort ringen.

5 kommentarer:

 1. De er bare helt nydelige. Jeg så dem på Ravelry og har kjøptt mønster. Men siden Nina ikke likte garnet de skal strikkes i så er jeg veldig usikker på hva jeg skal bruke. Kanskje Rauma går bra.

  SvaraRadera
 2. Hej liv o tack för adden på Ravelry. Ja Rauma finull borde gå. Ser på Ravelry att du är en van stickerska även vad gäller vantar. Mitt Töis-garn är ganska tunt. Dessutom använde jag tunnare stickor eftersom jag stickar ganska löst. Tummen blev för smal och vantarna väl långa

  SvaraRadera
 3. Takk for tilbakemeldingen. Da får jeg sjekke ut hvilket garn jeg bør bruke!Jeg vil jo så gjerne finne de passende fargene også!

  SvaraRadera
 4. Så jättefina de blir! Vilket pill-jobb, med det ger resultat över det vanliga ;)

  SvaraRadera