2 oktober 2011

Allerum Draperi och Bladknippe - vante

Jag älskar Kajsa sticks underbara mönster inspirerade av medeltida kyrkomålningar. Väntar ivrigt på att hennes bok kommer ut så att jag bl a får mönster till denna kofta. Hemsidan är underbar och till de mönste man redan nu kan köpa ger hon flera garnalternativ.
I väntan testar jag en par av hennes vantmönster. Först ut blev Allerumvantarna som blev klara i morse. Började i torsdags på ett IRL stickcafé i Kyrkbyns bibliotek på Hisingen i Göteborg, forstatte på After work caféet i Sip and Knit. Blev klar med första vanten hemma och började på andra på en bussutflykt igår. Stickade klart tummen, fäste trådar och blötte vantarna i morse.
Före fuktning
Fuktade och väntar på att torka. Brukar ni blocka?

Ville inte fortsätta mitt SMS, second mitten syndrom. Har några påbörjade vantar som väntar. Men på tur finns även Kajsa sticks Härkebärgavantar och Kate Davies Peerie Flooers mittens och mössa. Vantmönstret släpptes igår o finns på Ravelry.
Jag använde garner ur min lager, tvåtrådiga ullgarner utom till bladknippet där rekommendationen var Drops Baby Merino i svart för att få ett kort lugg på garnet. Jag tog Rowans 4 ply i mörgrått. Det var evt för tunt och jag tog nog för tunna stickor efter mudden (2,5 eftersom jag vet att jag stickar löst) och har stickat fel på slingan på första vanten. Intarsian på bladknippet var knepigt, man kunde ha valt att brodera det istället. Men vantstickandet har ändå gett blodad tand. Förut var det sockar, förra vintern mössor. Ska vantar bli vinterns fluga för mig?

1 kommentar:

  1. Så vackra vantar! Och vilken fart du har att sticka:) H.Tilda

    SvaraRadera