17 oktober 2011

Knappar o en galen mössa till

Samtidigt med vantstickandet har jag dels experimenterat med knappar. Har en hel del i Cernit, men jag ville göra överklädda knappar då jag sett så fina sådana på Flickr.

Införskaffade knappformar hos Knapp-Carlsson i Göteborg. De har flera olika och kan även slå knappar åt en. Läs förresten den trevliga artikeln on Knapp-Carlssons i Nya numret av Hemslöjden - tema: lappar, knappar och band!

Ville gärna göra mina knappar med hjälp av filtmaskinen. Tog ett lintyg på vilket jag filtade tre blommor och den broderade lite.  Men när jag skulle klä knapparna på formen så fransade sig lintyget, så jag gav upp det. Virkade en knapp i pärlgarn. Sydde på några franska knutar. Denna gick bra att klä.
Men så råkade jag få syn på en loppisduk, med maskinbroderade blanka blommor. gjorde tre knappar av roströda rosor. Nu sitter de på min loppiskofta i bomull som jag hade reaktivfärgat i grönt och som de tre knapparna skulle vara till.

Nu ville jag ju inte bara slänga de första, filtade blommorna. Fick fram en lila mössa som jag sytt ihop förra vintern från en filtad tröja. Klippte bort det mesta av lintyget och filtade fast dem på mössan. Broderade på lite kedjestygn runt dem och sydde på några pärlor - så nu finns ännu en galen mössa. Under blommorna finns lite påfiltad ull som blev lila när jag hade färgat hela mössan lila.

1 kommentar:

  1. Måste säga att: Jag gillar DIN kreativitet, den ger inspiration till lek med det mesta av textil art...

    SvaraRadera