25 september 2011

Stoff och stil - shoppingsöndag

Nu har jag inte loppat på ett tag, har mer än mycket material för mina återbrukslekar. Men jag var nyfiken på den stora, troligen danska, köpmarkanden Stoff och Stil som vi fått till Bäckebol här i Göteborg, på rätt sida om älven, dvs på Hisingen där jag numera bor. Tog bussar och klev av vid Körkarlens gata, dvs hållplats enligt Västtrafik om man ska till Transportgatan 1. Nåja, gps-en i ifånen upplyste mig om att jag hade nästan 2 km att gå. Det var bra - äntligen fick jag en välbehövlig promenad - i sensommarvärme - i kortärmat. 
Jag hade blivit lockad av filtad eller kokt ull (80 % ull, 20 % polyester) och rätt fina mönster till hyfsade priser enligt hemsidan. Förra året förälskade jag mig i ull och det är fortfarande Tygaffärens ullfilt (100 %) som står mitt hjärta närmast. Köpte bara så att det räcker till en kjol i lila och till smågrejer (ben- och armvärmare, mössor, vantar) i lime och vinrött - att leka med på min Baby lock Embellisher. Hade nog tänkt köpa fler mönster, t ex till Eira, men lyckades denna gång hålla i penningpungen. Jag har ju en prenumeration på Ottobre och får allt bemöda mig med att rita av de fina mönster som finns i den. Den kommer ju med 4 fina barnnummer (ogillar dock starkt deras könsrollsstereotypa tal om mönstren) och två "dam"-nummer. Herrar? 


Lyckades även låta bli att köpa garner - känner mig riktigt nöjd. Men lite sybehör blev det: en magnet för tappade knappnålar, en snedremsevikare (18 mm), en påse sliskigt rosa paljetter, en rulle (100 m) satinsodd o en underbar röd färg, lite kalkerpapper. + Tre gratiskataloger, så jag slipper bläddra på nätet. Var mycket frestad, både av hemsidan och IRL att köpa en provdocka för 1.889, men jag vet inte. Är det någon som vet om den är bra? Jag har sett en i en Berninabutik, och hur det nu är så har jag mer förtroende för Bernina - märket på de symaskiner jag haft och har.

Väl vid Bäckebol, passade jag på att titta in hos Claes Ohlsson. Men där blev det bara silvertejp och en diskborste som är lika galen som min ringblommemössa, som jag inte är nöjd med f.ö. 

Hade tänkt köpa förvaringsboxar, Hammarplasts som är de bästa i mitt tycke. Men tänkte kolla på Coop Forum först - och det var väl, de hade kampanj på just de boxarna och var betydligt billigare än C.O. Dessutom hade de kampanj på vakuumpåsar som folk på online stick-caférna berömt. Bra, då slapp jag skicka efter på webben, som jag tänkt. Nu återstår att se om det verkligen funkar. Min dramaten blev full - det blir den ofta, har blivit mästare på att åka buss med den. + Förvaringsboxar i andra handen och lilla väskan med mormorsrutor att virka på under resa och vänttider...

2 kommentarer:

  1. Jag har också precis varit på Coop och köpt vakuumpåsar. De funkar! Jag var tvungen att testa dem och de funkar verkligen.
    Hammarplasts backar har jag också en mängd av. De är toppen till det mesta. Skall nu köpa ett gäng till som skall få sin plats i stugans nybyggda förråd.

    SvaraRadera
  2. Tack, jag har inte provat vacuumpåsarna ännu. Äger lite olika typer av plastbackar, men Hammarplasts är absolut bäst med sina stadiga snäppen till locken. Vill inte ha objudna flygfän bland ulliga älsklingar.

    SvaraRadera