20 september 2011

Jag fick andra award


Kom ikväll från Hanna, tack!
Den förra fick jag från Bondmoora i stan i mars och besvarade först i juli. Nu ska jag försöka svara med detsamma, så att det inte blir ett långt uppehåll igen.
    För denna award ska man svara på fem frågor och skicka vidare till fem bloggar som har färre än 100 följare.

Varför började du blogga?
I juni 2004 ansvarade jag för en internationell konferens för ca 300 feministfilosofer i Göteborg på temat Human Good: dignity, diversity, equality. Vi hade slitit med förberedelser och finansiering sedan 1999.  Jag hade inte hunnit meritera mig för den tjänst jag sökt i april 2004 och därför inte trodde jag skulle få. Jag hade fyllt 60 år en par veckor före och var helt slut efter konferensen som i sig var ovanligt lyckad. Jag började förbereda mig för tidig pension, plockade fram mina garner, började leta efter andra stickintresserade på webben och fann en värld av e-postlistor, stick-caféer, bloggar. 
     Upptäckte även att det kommit en ny typ av garner, t ex flerfärgade, än de jag hade i mitt redan stora lager. Det hade blivit stort genom att jag var periodstickare, liksom stickande var periodiskt som intresse generellt. Dvs när 80-talets stickvåg, med bl a Kaffe Fasset-tröjor, ebbade ut la den ena garnaffären efter den andra ner - och jag hamstrade. 
     Kom under den sommaren på att jag kunde uppdatera mina vita och grå ullgarner genom att färga dem. Kom så småningom fram till vilka färger jag trivdes med och nu ville jag ju visa upp mina färgorgier. I september föddes garnlek och för att få in bilder blev det ett konto: bildlek på Flickr. 
    Men det blev ingen tidig pension. Jag fick det där jobbet och tillträdde 1 januari 2006. Det kom att kräva nästan all min tid och ork. Samtidigt hade jag just fått i ordning ett hantverksrum för mitt garnlekande. 
    I september 2008 flyttade vi dessutom från hus i Alingsås (helt fel tid m.a.o. eknomiskt) till lägenhet i Göteborg. I januari 2010 gick jag i pension på riktigt (hade kunnat stanna till juni 2011) Bloggen gick under en par år i träda, men somrarna 2006 och 2007 utbröt färgorgierna igen o lite bloggande. Det blev en massa sockar stickade under dessa år. 
     I sommar är den första då jag återupptagit färgandet, börjat få fason på mitt trängre hantverksrum och det har blivit mer frekvent med bloggandet. Men nu märker jag att min mall är gammal. Kommer evt att flytta bloggen.


Vilka bloggar följer du?
Det har varit lite olika. Några finns kvar från min första bloggtid. Men nu har stick- och annat hantverksbloggande fullkomligen exploderat så det är svårt att välja ut vilka som ska vara favoriter. Nya kommer hela tiden till, andra går i träda eller upphör. Upptäckte blogglovin och har anslutit mig till en massa bloggar den vägen. Det går fortare att kolla vilka bloggar som intresserar och det är lätt att lägga till nya intressanta och ta bort de som inte riktigt stämmer med vad man vill se eller läsa om.


 Vilken favoritfärg har du?
Gillar nog de flesta färger. Älskar gult, men gult älskar inte mig. Jag ska uppenbart ha starka färger eller mörkgrönt och mörkt vinrött.


Vilka favoritfilmer har du?
Det var väldigt länge sen jag gick på bio och kan inte komma ihåg vilken film som är favorit. Det blir mest filmer på TV och de ser lovande ut.


Vilket land drömmer du om att besöka?
De kontinenter jag inte varit på: Asien, Australien, Afrika och Sydamerika.


Vilka ska få awards av mig?
Så var det där om vilka jag ska skicka vidare till då det finns så många inspirerande bloggar och jag hittar nya var dag, ibland via Bloglovin och ibland via Pinterest. Men här några kära favoriter

http://selhammer.blogspot.com
http://garngamen.blogspot.com
http://pysselfarmor.bloggplatsen.se
http://knitbyheidi.typepad.com
http://www.queenmudd.blogspot.com

Nu citerar jag  Hanna "Det är självklart valfritt att acceptera och/eller skicka denna Award vidare.  I annat fall kan man bara se den som lite extra uppmuntran!"

4 kommentarer:

 1. Tack för kommentaren! Jag är mycket nöjd med mina sjalar, kan rekommendera mönstrena!
  Gotlandshälsningar Anita

  SvaraRadera
 2. Hej

  Jätte kul att läsa dina svar, särskilt om varför du började blogga.

  /Hanna-Kristine

  SvaraRadera
 3. Hoppsan - och tusen tack! Oj nu har jag fått två av denna sort så jag "bakar ihop" svaren på frågorna i ett inlägg framöver....

  Förstår det som att du hittade mig via Pinterest...

  SvaraRadera
 4. Hmmm Bloglovin är ett hjälpmedel där man själv lägger till de bloggar man vill följa....så du har kanske hittat mig hos någon av de bloggar du redan följde. Skojsigt att du hittat fram till mig!! Att jag trodde Pinterest var att jag såg att du hade "repinnat" mig - eller vad det nu heter på "svengelskan" ;-))

  SvaraRadera