16 februari 2011

Flykt/utflykt

Jag som skulle äntligen skulle röja ut papper o pärmar till förmån för garner o tyger idag, dvs fortsätta det jag började med i söndags! Frestades via samtal igår från Yvonne i bästa Tygaffären till flykt/utflykt. Hon meddelade att mitt kappmönster från Onion äntligen kommit. Fick samtidigt veta, då jag frågade, att hon fått in mer kokt ull. Hade tänkt att det kanske var försent med ullkappa - att det nu snart var vår. Men då jag sett att Gudrun Sjödén tycker att just ullfiltkappa är en bra vårkappa, så gav jag mig iväg, med maken efter sen frukost. Kul att Västtrafik förser pensionärer med gratisresor under lågtrafik. Han roade sig på den kulturella kyrkogården medan jag hamstrade tre nystan trikågarner hos Tummelisa innan jag landade i Tygaffären och till min glädje fann att Yvonne tagit in mörkrödlila kokt ull. Det roligaste var kanske att möta tre tygälskande bloggare i affären, utöver entusiasmerande Yvonne fanns där Anna, vars blogg jag besökt någon gång och Tina, vars blogg Tootitosh jag besökte senast inatt. Fann även ett fint klänningsmönster o lite annat smått o gott. Efter chévre-salladslunch med maken på Le Pain Francais tog jag en sväng till Ebbes hörna på Ågatan. Det blev bara två ulltröjor som åkte direkt in i tvättmaskinen. Sedan bussen hem och en sväng via biblioteket där 5 beställda hantverksböcker låg o väntade på mig. Röjandet skjuts på till i morron, och övermorron. Kanske jag struntar i seminariet jag hade tänkt gå på?

3 kommentarer:

  1. Ja, det var ett synnerligen inspirerande möte i Tygaffären idag. :) Tänk att varje gång man går ut igenom Yvonnes dörr så bubblar huvudet över av idéer och bankkontot har krymt ännu lite till... det är härligt!

    SvaraRadera
  2. hej låter som ni hade en go dag, jag gillar de kvarteren och åker gärna dit. Den dagen skulle jag bara ha svart sytråd men kom hem med lite mer.

    SvaraRadera
  3. Ja, det blir alltid mer än tänkt på såna utflykter. Hur ska det då gå på symässan i helgen? Men om man kollar utställarna, är det nog mest tyger (i synnerhet Italienska modetyger)som lockar mig, inte garner efter veckans stashinventering som skrämmer mig, dvs hur mycket jag verkligen har.

    SvaraRadera