22 december 2011

Sista-minuten-skoj-Armringar


Hittade igår på Ravelry "A bevy of bangles" av Mag Kandis. Slog upp översättning av Bangles, tydligen en indisk typ av armringar. Var genast tvungen att prova något lätt efter alla vantar. Hur kul som helst! Gjorde sju igår och sex i morse. Bra stickning på bussen o framför TVn. Filtade dom tillsammans med kulörtvätten idag, dvs på 60 grader. Mönstret hittar du gratis via hennes sida på Ravelry. Det är ur en bok, Gifted: Lovely Little Things to Knit and Crochet
Som Preview till boken finns en video med Mag och armringarna från ett TV-program. Finns även på You-tube, så jag bäddar in den här:

Jag använde olika tjocka garner, ett Filpunto, Alpaline, som jag regnbågsfärgade i somras, Hjertegarns Natur uld, mångfärgat och lila, två olika Drops Eskimo och något tjockt rött. Stickor 5,5 till Alpaline och 7 till de tjockare. 7 maskor, 31 cm långa innan jag maskade av med tre stickor. Nu återstår för mig att pynta mina. Jag har ruggat dem lite för att få bort lite knögglighet av filtningen. Tror jag broderar och evt syr på pärlor o snurrar på lite garn. Får se!

4 kommentarer:

 1. Tack snälla du för detta tips! De ska jag sticka och brodera på!

  SvaraRadera
 2. Helt fantastiska - blir ju att göra några - får väl göra som med Arne&Carlos julkulor - en dags lekande så går det väl över :) :) :)

  SvaraRadera
 3. Fargerike og fine!
  Ønsker deg en hyggelig jul, med og uten strikketøy!

  SvaraRadera