16 december 2011

Rudolf-med-vän-vantar

Blev klar i förrgår med ytterligare ett par vantar i två färgställningar Novitas Puro som bottenfärg: vågor och skog. Kontrastgarn: Drops Nepal i ljusgrågrönt. Stjärnan och renen/älgen var hämtade som mönsterelement från Selbustrikk som jag fick för någon vecka sedan av Carina Dencker. Kunde inte följa ett vantmönster eftersom de använder Rauma finull eller Rauma gammelserie som är betydligt tunnare än Puro och Nepal. Nepal var lite väl tjockt. Använde Lima, som är bättre, till de glada renarna. Men de händer som ska få dessa är rätt stor, tror jag. Har ruggat dem, främst på insidan, binder långa frotteringar, men även utsidan fick lite av min rotfruktsborste. Lite som Lovikka, blir väldigt gosigt och skyddar än bättre mot blåst.
Det finns bara en Rudolf, sa nån på Facebooks sticklista i tisdags, därför fick bara en av djuren röd mule. Gillar inte mottagaren det är den lätt att ta bort - broderad som den är.
Den är Rudolf som vänder sig bort här
Plåtad med min nya Ipad för Luciadagens on-line stick-café

2 kommentarer:

  1. Vackra färger och vantar - Men jag, som är kärringamotströmmen, hade gett alla renar röd näsa bara för att någon säger att det bara finns EN

    SvaraRadera
  2. Tack! Ja, jag kanske broderar på en mule till o låter mottagaren avgöra om jag ska avlägsna.

    SvaraRadera