19 december 2011

Hippocampus WIP och KAL

I fredags började jag med nästa vantpar, som jag kikat på länge: Torirots Hippocampus, som är ett gratismönster på Ravelry. Plockade fram mitt Evillagarn som legat ett bra tag i min stash. Blev lite besviken att färgen inte var lika grann som i Kauni, det garn Torirot använder. Dessutom har jag stickat andra mudden lite fel, så dessa vantar får bli till mig. Ska absolut göra ett par till.
Kollade i morse med min nya Ipad Torirots hemsida och upptäckte till min stora förtjusning att Hippocampus valts till en Mitten KAL (knit along) i en grupp, "Stranded" på Ravelry. Den börjar 26 december och man diskuterar just nu val av garn. I mönstret använde Torirot som sagt Kauni. Jag ser att hon tillåtit att man använder hennes bild, så här är de underbart vackra sjöhästvantarna i original.
I gruppdiskussionen kom frågan upp om man skulle välja just detta gratismönster eller hennes andra mer Selbu-liknande: "Selbuvott-or-not". Bägge kom med i samma KAL. Jag väljer kanske den istället. "or-not" syftar till en puristdiskussion i Norge om hur en äkta Selbuvante får se ut. Det får t ex inte förekomma djur eller blommor, inte ens renar, vilket jag trodde. Den som går med i gruppen kan se hennes hänvisningar till referenser i den intressanta diskussionen som svar på en undran från mig.

1 kommentar:

  1. Skal si du har produsert mange lekre votter i det siste.Herlige farger du har valgt!
    Er innom for å ønske deg og dine en riktig GOD JUL!

    SvaraRadera