19 februari 2006

Hjälp mig gärna välja!


Close up of the top
Originally uploaded by bildlek.
Behöver ngt nytt (har du hört det förr?) till en fest för bl a mig på jobbet på torsdag. Tog ner en av mina gamla UFO-korgar till TV-soffan och slutförde bålen på en top i garn (Salsa) och mönster från Garnstudio
Ska jag sticka ärmarna oxå eller behålla den som en ärmlös sommartopp? Ska jag ha svart eller gråbeige kavaj med kortkort kjol till? Klicka på närbilden så hittar du exempel. Eller ska jag köpa klänning? Med sjal över? Vet inte hur fina gästerna blir. Har inte sett inbjudan. Får väl fråga i morron. Det slutar väl med att jag köper nytt på onsdag. Tänkte dock att jag skulle sluta slösa så när jag nu har så mycket fint garn. Helst skulle jag ha velat sticka en multidirectional topi ngt av mina blanka silkegarner. Men de finast är väldigt tunna o tiden räcker knappast.

6 kommentarer:

 1. Har inget svar på om du ska välja grå(grå/beige) eller svart kavaj med tillhörande kjol. Men tycker att toppen blir bra till vilken som.

  När du bestämt dig så blev den kombinationen bäst! (Annars hade du ju valt den andra, eller hur? ;-))

  I senaste drops fanns det en sån top va? (Även om du stickat efter annan beskrivning.) Gillar det där "runda oket" i annan struktur. Vill minnas att jag röstade för att den beskrivningen skulle komma med.

  SvaraRadera
 2. Jag tycker den svarta blir snyggast.... men det är min helt personliga åsikt.

  SvaraRadera
 3. Jag tycker att garnet är superfint. En kjol i samma kanske! (eller hel klänning)
  Inga ärmar.
  från en som inte stickar. Ännu.
  Trevlig fest!

  SvaraRadera
 4. oops
  dålig koll på datumet.
  Till nästa fest?

  SvaraRadera
 5. Svart rak långkjol. Stickad rak topp i det röda garnet och rött spetslinne under.

  Sticka trekvarts armar som döljer överarm men visar lite armbåge och kanske i puff eller volang som kontrast till den raka kroppen.

  Om du vill var lite tuff dekorera armar med svarta läderremmar eller något liknande...

  Hoppas vi får se resultatet?

  SvaraRadera
 6. Tack alla för de goda råden! Festen har redan varit - den 27 februari. Det blev kavajen, svart snäv, kort kjol och den röda topen. Hade stressat för att sticka trekvartsärmar utan att inse att det skulle bli alltför tjockt med ärmar i bandgarn under kavajen, så det var bara att sprätta bort dem och virka i en kant runt ärmhålen. Så nu har jag lösa ärmar. Kanske jag sätter på dem igen och har topen utan kavaj, för den var väldigt snygg.

  SvaraRadera