26 augusti 2005

Alpaka och lyxblandningar

Har även färgat en blå blandning av en tråd Alpaca/lammull och en tråd Angora lammull: 
Angora/lamsbwool & Alpaca/lambswool skeined together
Tänkte använda denna blå blandning Alpacka eller den mångfärgade Alpaka/Cashmere-blandningen nedan till min Eris 
Alpaca 700grAlpaca & Cashmere skeined together

6 kommentarer:

 1. Jag tror på den blå blandningen, den multifärgade tar död på flätorna tycker jag.

  SvaraRadera
 2. Du är så bra på att få snygga färgresultat! Inspirerad av dig tog jag fram mina färger ur garderoben i går och satte igång. Mina resultat är långt från lika lyckade som dina. Har du lite mer utförliga beskrivningar på hur du går tillväga? Det var dock första gången jag färgat i micron (2,5min *3) men nu skall här färgas mer! Måste nog investera i lite fler färger. Att ha speciella "färgkärl" skulle nog förenkla proceduren. Plastpåsar var bökigt. Använde du någon speciell typ av påse innan du hittade dina glaskärl.

  SvaraRadera
 3. Du är så bra på att få snygga färgresultat! Inspirerad av dig tog jag fram mina färger ur garderoben i går och satte igång. Mina resultat är långt från lika lyckade som dina. Har du lite mer utförliga beskrivningar på hur du går tillväga? Det var dock första gången jag färgat i micron (2,5min *3) men nu skall här färgas mer! Måste nog investera i lite fler färger. Att ha speciella "färgkärl" skulle nog förenkla proceduren. Plastpåsar var bökigt. Använde du någon speciell typ av påse innan du hittade dina glaskärl.

  SvaraRadera
 4. Tack Jorun för rådet! O tack Mitz för berömmet! Jag använde vanliga små plast-shoppingpåsar, gärna två i varann. Glasformar är toppen. Detta är dock färgat i stor gryta på spisen. Har hällt på färgen lite i taget.

  SvaraRadera
 5. Vilka otroligt fina och roliga färger! Vad är det för färger du använder? Och använder du allt garn själv!!??? I så fall - wow !

  Halldora,
  stickintresserad - i Stockholm.

  SvaraRadera
 6. Kära Halldora, Jag använder yllefärger från http://www.zenit-konst.se
  Jag lär nog inte hinna sticka av allt garn under min levnad om jag inte skaffar maskin och tar tidig pension. Det blågröna Alpaka-garnet har jag färgat åt Jorun i Luxenburg: http://hem.passagen.se/jorun/knits.html Hade jag tid skulle jag öppna regelrätt försäljning

  SvaraRadera