21 december 2004

Gammal tröjaEftersom jag inte kan sticka något riktigt förrän armen gipsats av nästa måndag och jag kan börja träna mer ordentligt så har jag laddat upp lite bilder på gammalt stickat som jag råkar ha kvar i min ägo.
Jag började sticka mer regelbundet som 15-åring. Sedan har det gått i perioder som växlat mellan sömnad och stickning. Ibland har det varit lång träda mellan stickperioderna. Min förra period varade några år från mitten av åttiotalet till början av 1990-talet. Tyvärr tog jag inga bilder på de mängder av Kaffe Fasset-inspirerade tröjor eller helt egna kreationer som jag stickade då och skänkte på födelsedagar och jular till barn och vänner. Annat till mig själv som jag så att säga vuxit ur har också skänkts bort till vänner eller klädinsamligar.
old sweater
Denna tröja och en tunika som finns i samma bildspel på Flickr är dock ännu inte för små. Det blå garnet i mitten färgades med syrafärg från Färgkraft. Jag band om härvorna här o där för snöflinge-effekten. I halslinningen har jag använt bomullsgarn på insidan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar