19 februari 2006
Hjälp mig gärna välja!
Behöver ngt nytt (har du hört det förr?) till en fest för bl a mig på jobbet på torsdag. Tog ner en av mina gamla UFO-korgar till TV-soffan och slutförde bålen på en top i garn (Salsa) och mönster från Garnstudio
Ska jag sticka ärmarna oxå eller behålla den som en ärmlös sommartopp? Ska jag ha svart eller gråbeige kavaj med kortkort kjol till? Klicka på närbilden så hittar du exempel. Eller ska jag köpa klänning? Med sjal över? Vet inte hur fina gästerna blir. Har inte sett inbjudan. Får väl fråga i morron. Det slutar väl med att jag köper nytt på onsdag. Tänkte dock att jag skulle sluta slösa så när jag nu har så mycket fint garn. Helst skulle jag ha velat sticka en multidirectional topi ngt av mina blanka silkegarner. Men de finast är väldigt tunna o tiden räcker knappast.
Ska jag sticka ärmarna oxå eller behålla den som en ärmlös sommartopp? Ska jag ha svart eller gråbeige kavaj med kortkort kjol till? Klicka på närbilden så hittar du exempel. Eller ska jag köpa klänning? Med sjal över? Vet inte hur fina gästerna blir. Har inte sett inbjudan. Får väl fråga i morron. Det slutar väl med att jag köper nytt på onsdag. Tänkte dock att jag skulle sluta slösa så när jag nu har så mycket fint garn. Helst skulle jag ha velat sticka en multidirectional topi ngt av mina blanka silkegarner. Men de finast är väldigt tunna o tiden räcker knappast.
Knästrumpor till Natasja
Snabbmössa
18 februari 2006
Om färgning med framförallt Zenits syrafärg för proteinfibrer, dvs främst ull o silke - men även andra fäger o material
Anneli har nyss kommenterat på min sida genom att fråga hur jag färgar. Jag försökte hitta en mailadress till dig för att kunna sända dig ett hopkok på vad jag svarat på sådana frågor förr på en par olika sticklistor. Jag saxar här till dig och andra hur jag gjort och nu gör.
29 Mar 2005
Jo jag fixerar "handmålat" garn i mikron: 2.5 minuter x 3 ggr med en par
minuters vila emellan. Efter att garnet legat o dragit i ljummet vatten med lite ättika en halvtimme. Färgen drar på direkt med ättikan. Använder Zenits ullfärg köpt över nätet där den enda kemikalie som sätts till det i hett vatten utrörda pulvret (som är mkt drygt och blandbart sinsemellan) är lite ättika. Efter mikron får garnet svalna i vattnet som är helt klart efteråt, dvs all färg har dragit på - men jag sköljer som vanligt i ett antal vatten för hand innan jag kramar ur o hänger till tork. Först "målade" jag härvorna med breda penslar o stoppade i plastpåsar. Nu har jag stora glasformar som rymmer upp till 2 hg garn o häller på färg som jag jämnar ut med gumihandskad hand.
Tillägg: Andra använder gladpack. Det tycker jag är bökigt såvitt man inte vill ha ett välkontrollerat resultat.
Tillägg 2 (16 juli 2007): Jag fixerar numera i 6-7 minuter och har inte märkt någon skillnad. Men jag låter det hela svalna innan jag sköljer. Numera kramar jag inte ut härvorna utan stoppar in dem i tvättpåse och kör på centrifugprogram (enbart!) i tvättmaskinen.
2 Apr 2005
I Zenits recept som beskriver monofärgning i bad står det om Egaliseringsmedel, men det behövs bara om man vill ha enfärgat garn jämnfärgat. Det står även om tvättning före med Zenit tvättmedel och lite ammoniak, det behövs inte om inte härvan är väldigt fet. Jag lägger bara garnet i blöt i ljummet vatten ca en halvtimme med lite ättika i. Pulvret blandar jag till i glasburkar med kokhett vatten, ca en struken matsked eller mindre (beroende på styrkan man vill ha) till en stor Nescafe-burk + en tsk ättika. Provdoppa garnändar så att du ser styrkan. Jag blandar ofta ut slattar med kallvatten för pastellfärger och blandar gärna med varann. Brilliantgult & några droppar turkos blir en härlig limefärg t ex. Sedan lägger jag en väl urkramad härva i taget i min glasform. Börja gärna med bara en för att förstå. Ta ett platsmått (msk) o häll på garnet - jämna ut med gummi- eller plasthandskad hand så att färgen tränger igenom och det inte blir vita fläckar - om man inte VILL ha det så som Koigu vill. Det blir ganska fint när två olika färger möts på härvan o bildar en tredje blandfärg. Med ättikan så drar färgen på ganska snabbt (i synnerhet om du färgar superwashbehandlat garn) och det gör inte så mycket tycker jag att det finns lite överskottsfärg i botten. Den är ofta redan försvagad. Men man kan ju försöka undvika alltför mycket "blandfärg" där.
04 Apr 2005
Min "metod" är en anpassning av vad jag funnit i olika källor på internet och i boken Handpaint country En internetlänk jag utgick ifrån är denna - men den använder ju annan färg än Zenit och har därför andra kemikalier. Här kan du se mina färgningar med Zenits syrafärg för ull Klicka på bilderna en o en mitt i "set"-en, så finns lite beskrivningar. I princip följer jag med Zenit samma "metod" som den jag hade med Nitors o Herdins ullfäger med skillnaden att jag inte "målar längre, utan "häller", ngt jag lärt i den nämnda Handpaint country (där detta blott omtalas indirekt), Se fr o m denna bild
09 Sep 2005
Jag undersökte färg-varianter från USA, Tyskland mm innan jag beslöt mig för svenskåtkomliga o dryga Zenit. Jag tror inte det är någon större skillnad på Zenit's, Färgkrafts och andras enkla syrafärger (som Lanaset, Sebraset m fl. --). Hur klara färgerna blir tror jag beror på hur man hanterar själva färgandet (snabb eller långsam uppvärming). Gudruns ullbod är återförsäljare av Australiensiska färger.
Vad gäller injicering av färg i nystan. Prova med ett som redan är nystat. Det blir rätt fint. Problemet är torkning. Då får man göra härva av ett fuktigt garn om man inte vill att det ska ta evigheter att torka. Kolla in mina tidiga experiment i den vägen.
Dec 20, 2005
Här är min tröja jag talade om igår på stickcaféet, den där jag målat självmönstrande garn från Sandenes Alfa - också rosa och ljusgrönt + lite mörkblått (skulle det ha varit, helst svart.) Jag skulle ha målat på torrt garn enligt den bok jag anlitade, inte blött som jag gjorde, så hade inte det blå flutit ut som det gjorde. Boken jag använde Jag gjorde en superlång härva av flera nystan för bålen och en kortare för ärmarna. Experimentet föregicks av lite matematik där jag räknade ut hur mkt som gick åt till ett varv runt bålen, resp ärmen. Här ser man en del av den målade ärmhärvan. Den fortsatte in i vardagsrummet via köket. Här en annan låååång regnbågsfärgad härva som jag stickat en halsdukav och började sticka en västtill mig - ett av alla mina UFOs.
Dec 20, 2005 (rev. 16 juli 2007) Om Koolaid mm
Här mina första experiment med Koolaid o hushållsfärg. Många gillar Koolaid i synnerhet när man färgar ihop med barn. Jag tyckte det var en kul grej, men det är inte på långa när lika drygt som Zenit. Dessutom blir de i mitt tycke blekare. Billigt är däremot att testa vanlig hushållsfärg som i likhet med äggfärger går bra på proteinfibrer som ull och silke, men inte bomull och viskos.
(Tillägg 3 mars 2011 Någon gång under 2007-08 köpte jag matfärger från England. De finns i massor av färger, ganska dryga och fungerar ungefär på samma sätt som de svenska karamellfärgerna. Tror att Panduro kan ha såna)
Här har jag använt Zenits reaktivfärg för bomull & viskos med salt och hushållsoda som kemikalier. Den färgen är också dryg och går alldeles utmärkt att använda i tvättmaskin istället för Herdin, Nitor mfl. Jag har tre stora burkar grundfäger: gult, rött, klarblått + en karta på blandningar (Fraktfritt om man köper mycket). Plagg jag färgat enligt det schemat blir i mitt tycke klarare och vackrare i färg än Nitor, m fl. Tex har jag färgat en jeanskjol och ett par jeans för att matcha min nya silkeskofta (Se juni 2007). Utmärkt vackert! Det går att använda reaktivfärgen även för ull och silke, men syrafärgen rekommenderas. Blandningar bomull/mohair kräver dock både salt, hushållsoda och ättika.
Batikfärgning höll jag på mycket med från och med min tid i flickskola i Gävle för snart 50 år sedan. Har ett lager av SaraNeas färger kvar från 70-talet. Har nu testat även Zenits batikfärg
på bomullsgarn. Den blir mycket klar i färgen, men jobbiga kemikalier. Färgade i somras (2005) en massa virkade dukar i ceriserosa. Få se vad jag ska göra med dem. De blev rätt fina.
Någon gång i december 2005
Numera kör jag större mängder garn i 10 liters rostfri kittel på spisen enligt denna australiensiska prinicp: Rainbow One Pot Dye kit för ca 5-6 hg garn. Klicka på recipies. Men jag använder alltså Zenits syrafärger. Ashford Wool dyes har som sagt Gudruns ullbod som återförsäljare.
Kolla även Rainbow Dyeing the Ashford Way av Sarah Bradberry liksom här
och här . Så här kan man måla sin härva och använda micro, ugn ell.er solsken för fixering. Jag har använt stora glasformar för mikron (inköpta på andrahandsmarknad) där jag fått plats med upp till två - tre hg i taget. Om man vill ha jämn färg kan man göra så här.
Tillägg 3, 16 Juli 2007
Idag, när solen äntligen lyser igen testar jag "solar dyeing", både i kitteln, en plasthink och enstaka garnnystan i glasburkar. Måste kanske flytta över det shetlandsgarn jag har i hinken i alla fall i ett plattare kärl om jag vill ha ett så här fint resultat? Skrolla ner på sidan, klicka på bilden så ser du även det plattare kärlet. Jag redovisar resultat i rätt datumordning.
29 Mar 2005
Jo jag fixerar "handmålat" garn i mikron: 2.5 minuter x 3 ggr med en par
minuters vila emellan. Efter att garnet legat o dragit i ljummet vatten med lite ättika en halvtimme. Färgen drar på direkt med ättikan. Använder Zenits ullfärg köpt över nätet där den enda kemikalie som sätts till det i hett vatten utrörda pulvret (som är mkt drygt och blandbart sinsemellan) är lite ättika. Efter mikron får garnet svalna i vattnet som är helt klart efteråt, dvs all färg har dragit på - men jag sköljer som vanligt i ett antal vatten för hand innan jag kramar ur o hänger till tork. Först "målade" jag härvorna med breda penslar o stoppade i plastpåsar. Nu har jag stora glasformar som rymmer upp till 2 hg garn o häller på färg som jag jämnar ut med gumihandskad hand.
Tillägg: Andra använder gladpack. Det tycker jag är bökigt såvitt man inte vill ha ett välkontrollerat resultat.
Tillägg 2 (16 juli 2007): Jag fixerar numera i 6-7 minuter och har inte märkt någon skillnad. Men jag låter det hela svalna innan jag sköljer. Numera kramar jag inte ut härvorna utan stoppar in dem i tvättpåse och kör på centrifugprogram (enbart!) i tvättmaskinen.
2 Apr 2005
I Zenits recept som beskriver monofärgning i bad står det om Egaliseringsmedel, men det behövs bara om man vill ha enfärgat garn jämnfärgat. Det står även om tvättning före med Zenit tvättmedel och lite ammoniak, det behövs inte om inte härvan är väldigt fet. Jag lägger bara garnet i blöt i ljummet vatten ca en halvtimme med lite ättika i. Pulvret blandar jag till i glasburkar med kokhett vatten, ca en struken matsked eller mindre (beroende på styrkan man vill ha) till en stor Nescafe-burk + en tsk ättika. Provdoppa garnändar så att du ser styrkan. Jag blandar ofta ut slattar med kallvatten för pastellfärger och blandar gärna med varann. Brilliantgult & några droppar turkos blir en härlig limefärg t ex. Sedan lägger jag en väl urkramad härva i taget i min glasform. Börja gärna med bara en för att förstå. Ta ett platsmått (msk) o häll på garnet - jämna ut med gummi- eller plasthandskad hand så att färgen tränger igenom och det inte blir vita fläckar - om man inte VILL ha det så som Koigu vill. Det blir ganska fint när två olika färger möts på härvan o bildar en tredje blandfärg. Med ättikan så drar färgen på ganska snabbt (i synnerhet om du färgar superwashbehandlat garn) och det gör inte så mycket tycker jag att det finns lite överskottsfärg i botten. Den är ofta redan försvagad. Men man kan ju försöka undvika alltför mycket "blandfärg" där.
04 Apr 2005
Min "metod" är en anpassning av vad jag funnit i olika källor på internet och i boken Handpaint country En internetlänk jag utgick ifrån är denna - men den använder ju annan färg än Zenit och har därför andra kemikalier. Här kan du se mina färgningar med Zenits syrafärg för ull Klicka på bilderna en o en mitt i "set"-en, så finns lite beskrivningar. I princip följer jag med Zenit samma "metod" som den jag hade med Nitors o Herdins ullfäger med skillnaden att jag inte "målar längre, utan "häller", ngt jag lärt i den nämnda Handpaint country (där detta blott omtalas indirekt), Se fr o m denna bild
09 Sep 2005
Jag undersökte färg-varianter från USA, Tyskland mm innan jag beslöt mig för svenskåtkomliga o dryga Zenit. Jag tror inte det är någon större skillnad på Zenit's, Färgkrafts och andras enkla syrafärger (som Lanaset, Sebraset m fl. --). Hur klara färgerna blir tror jag beror på hur man hanterar själva färgandet (snabb eller långsam uppvärming). Gudruns ullbod är återförsäljare av Australiensiska färger.
Vad gäller injicering av färg i nystan. Prova med ett som redan är nystat. Det blir rätt fint. Problemet är torkning. Då får man göra härva av ett fuktigt garn om man inte vill att det ska ta evigheter att torka. Kolla in mina tidiga experiment i den vägen.
Dec 20, 2005
Här är min tröja jag talade om igår på stickcaféet, den där jag målat självmönstrande garn från Sandenes Alfa - också rosa och ljusgrönt + lite mörkblått (skulle det ha varit, helst svart.) Jag skulle ha målat på torrt garn enligt den bok jag anlitade, inte blött som jag gjorde, så hade inte det blå flutit ut som det gjorde. Boken jag använde Jag gjorde en superlång härva av flera nystan för bålen och en kortare för ärmarna. Experimentet föregicks av lite matematik där jag räknade ut hur mkt som gick åt till ett varv runt bålen, resp ärmen. Här ser man en del av den målade ärmhärvan. Den fortsatte in i vardagsrummet via köket. Här en annan låååång regnbågsfärgad härva som jag stickat en halsdukav och började sticka en västtill mig - ett av alla mina UFOs.
Dec 20, 2005 (rev. 16 juli 2007) Om Koolaid mm
Här mina första experiment med Koolaid o hushållsfärg. Många gillar Koolaid i synnerhet när man färgar ihop med barn. Jag tyckte det var en kul grej, men det är inte på långa när lika drygt som Zenit. Dessutom blir de i mitt tycke blekare. Billigt är däremot att testa vanlig hushållsfärg som i likhet med äggfärger går bra på proteinfibrer som ull och silke, men inte bomull och viskos.
(Tillägg 3 mars 2011 Någon gång under 2007-08 köpte jag matfärger från England. De finns i massor av färger, ganska dryga och fungerar ungefär på samma sätt som de svenska karamellfärgerna. Tror att Panduro kan ha såna)
Batikfärgning höll jag på mycket med från och med min tid i flickskola i Gävle för snart 50 år sedan. Har ett lager av SaraNeas färger kvar från 70-talet. Har nu testat även Zenits batikfärg
på bomullsgarn. Den blir mycket klar i färgen, men jobbiga kemikalier. Färgade i somras (2005) en massa virkade dukar i ceriserosa. Få se vad jag ska göra med dem. De blev rätt fina.
Någon gång i december 2005
Numera kör jag större mängder garn i 10 liters rostfri kittel på spisen enligt denna australiensiska prinicp: Rainbow One Pot Dye kit för ca 5-6 hg garn. Klicka på recipies. Men jag använder alltså Zenits syrafärger. Ashford Wool dyes har som sagt Gudruns ullbod som återförsäljare.
Kolla även Rainbow Dyeing the Ashford Way av Sarah Bradberry liksom här
och här . Så här kan man måla sin härva och använda micro, ugn ell.er solsken för fixering. Jag har använt stora glasformar för mikron (inköpta på andrahandsmarknad) där jag fått plats med upp till två - tre hg i taget. Om man vill ha jämn färg kan man göra så här.
Tillägg 3, 16 Juli 2007
Idag, när solen äntligen lyser igen testar jag "solar dyeing", både i kitteln, en plasthink och enstaka garnnystan i glasburkar. Måste kanske flytta över det shetlandsgarn jag har i hinken i alla fall i ett plattare kärl om jag vill ha ett så här fint resultat? Skrolla ner på sidan, klicka på bilden så ser du även det plattare kärlet. Jag redovisar resultat i rätt datumordning.
5 februari 2006
Taggad av Mia och Heidi
Mia taggade mig som det tydligen heter när man ställer en rad frågor som ska gå vidare i ngn slags stafett den 23 januari med frågan: Varför stickar du? Och Heidi taggade mig den 26 januari med åtta fyra-frågor till. Jag är givetvis smickrad & ska försöka svara innan arbetsveckan bryter in på nytt.
Först Mias fråga: Varför stickar du? Jag svarar genom att beskriva fyra perioder. Jag har varit periodstickare.
1. Jag började sticka hos min moster i Petalax i Österbotten för att hon hade så många skojiga restgarner i olika granna färger och för att hon hade tålamod att lära mig när jag var ca 7 år. Det var roligare än skolans gråblå ruttäcke till dockan. Mamma hade inte tiden. Jag lärde mig dock ungefär på samma egensinniga sätt som jag lärde mig skriva - på mitt eget sätt (textning istf skrivstil). Jag tyckte avigmaskorna var krångliga och snurrade inte så mycket som man skulle. Har med Annie Modesitt fått i höstas fått lära mig att det är helt OK att sticka så - att det kallas "kontintental stickning". Där ser man, jag som skämts så över min lättja.
2. Men jag fick inte flyt och verklig lust i stickandet förrän när jag var mellan 14 och 16 år och min mor och jag hade flyttat till Älvkarleby i Uppland. Jag köpte billigt ljusgrått ullgarn garn på Epa i Gävle och stickade mig stolt min första olle. Till jularna då i slutet av 50- och början av 60-talet stickade jag barnkläder till min nya "styvsysters" tre barn - ofta i tunt garn - jätteroligt. Dessutom virkade jag mössor till alla som ville ha.
3. Den grå Epagarnströjan har jag fortfarande kvar. Kunde bära den ännu för 25 år sedan när jag var 20 kilo lättare än nu. Färgade den så den blev grårosa och stickade till nya muddar och ett runt ok med olika rosa garnrester. Detta var under den tid min tredje stickperiod inföll. Nu kombinerade jag kvinnokamp med hønsestrik och stickade massor i bomull o ull i glada färger Har knappt något sparat, utom en Inkamössa i någon slags fuskbohusstickning i ett ljuvligt Bohousstickningsliknande billigt garn. Det fanns en matchande halsduk och vantar till. Minns att jag stickade på halsduken när jag gick på bibliotekshögkolan under en bussreseutflykt till bibliotek i Bohuslän. Men mellan dessa två perioder, från det att sönerna var nyfödda till deras tonår sydde jag mest, nästan allt familjen hade, från kalsonger med Y-front till yllekappor - ofta av stuvbitar. Jag kunde inte förså att folk inte sydde själva.
4. Min fjärde stickperiod sammanföll med att: Kaffe Fasset dök upp och varade tills det att garnaffärer las ned i slutet på 80-talet och jag hamstrade massor med "billigt garn". Nu blev det tjocka, färgsprakande, tröjor till min nye make, mina väninnor, mina vuxna söner, deras flickvänner och ett o annat egendesignat plagg till mig själv Jag förberedde mig även mot slutet av denna period för förväntad arbetslöshet efter disputationen. Jag gick en rolig stickmaskinskurs sommaren 1989 på Hemslöjdens gård vid Insjön i dalarna, köpte garn hos Wålstedts och Östergörlands ullspinneri när maken kom och hämtade mig från kursen. Jag gav mig löftet att få köpa en stickmaskin kopplad till dator först när jag var arbetslös. Nu fick jag en fyraårig post doc i Umeå (dit jag pendlade i 1.5 år) direkt efter disputationen och stickandet kom av sig ända till julen 2003 då jag började tro att jag inte skulle få den fasta professur som jag varit gäst på sedan 2000. Jag upptäckte sticklistan, alla bloggar, mönster och fantastiska garner som tillkommit under mellantiden, t ex självmönstrande stumpgarn. Och sommaren 2004 började jag färga garner i mitt gamla lager. Som nu säkert vuxit till dubbla storleken. Trodde faktiskt att jag skulle ta tidig pension och få ägna mig åt stickande och färgande.
Jag märker när jag svarar på varför jag stickar, att färger spelar stor roll. Färg har alltid gjort mig glad. Tror det är ett arv från min barndom i Molpe som hör till Korsnäs kyrkby i Österbotten. Min mor stickade mig en Korsnäströja på 70-talet - bortskänkt till en av sönernas flickvänner, när mina kilon fr o m 90-talets mitt började lägga sig kring midja mm.
Det blir nog ingen stickmaskin, ögonen! Dessutom kan man inte bära med sig en maskin så lätt som en handstickning. Sömnad har oxå haft mig i sitt våld. Nu får jag ont i ryggen när jag sitter o syr en längre stund. Ska kolla igenom tyglagret i uteboden i sommar.
Så till Heidis åtta fyrafrågor:
Fyra jobb jag haft i mitt liv: Laboratorieassistent på Papyrus och Galon, utredningsassistent på försäkringskassan, biblioteksassistent på biomedicinska biblioteket i Gbg, akademiker i Gbg o Umeå (doktorand, forskningsassistent, forskarassistent, forskare, lektor, professor)
Fyra filmer jag kan se om och om igen: Det är sällan jag vill se om en film
Fyra platser jag bott på: Vasa, Älvkarleby, Göteborg (Frölunda, Landala, Johanneberg, Majorna), Alingsås
Fyra Tv-serier jag älskar att titta på: Morse, Six feet under, Forythesagan (första omgången), Glennboogle
Fyra platser jag varit på semester: Provence, Grekland, Varbergs kurort, Irland
Fyra websites jag besöker dagligen: Google, GUB, genusvetenskap, Barbros stickning
Favoritmat: dillkött, fiskgratin, vilt, rostade grönsaker
Fyra bloggar jag kommer att tagga: Barbros stickning, Life de Luxe, Ilsefin, Mitz knitz
Först Mias fråga: Varför stickar du? Jag svarar genom att beskriva fyra perioder. Jag har varit periodstickare.
Vindögd 7-åring i Vasa. Har inte många bilder på mig. |
Moster Hildur från Petalax när hon fyllde 50 någon gång i mitten av 50-talet. Hon lärde mig sticka. |
Första sommaren i Sverige 1958. Nyss fyllda 14. Smörgåsnissa o parkservitris på Turisthotellet i Älvkarleby. Inkomst: Dricks som räckte till ciggar. |
1960, tredje året i flickskolan i Gävle |
Inkamössa i dåvarande Bohusstickningsgarn |
En annan utflykt med bibliotekshögskolan 1978 - till Köpenhamn. Vandrarhem i Malmö. Vi fick använda de kärl vi hade. |
Ur Hönsestik, ett sätt att sticka fritt. Har bara kvar lite grann som hamnat på en mudd. |
Mönster på oket till en slags norsketröja till Ina |
Wålstedtsgarn + restgarner. 1988? Ofta två trådar som byttes ut efterhand. Bortskänkt. |
Stickad 1988. Det blå garnet är färgat med syrafärg från färgkraft och genom att binda om härvorna här o där för snöeffekt. Bomullsgarn på insidan i halsen. Maken har övertagit den. Stor. |
Kaffe Fasset-inspirerad tunika i bomull/linne stickad 1990. Använder den ännu, gärna med polo inunder. |
Det blir nog ingen stickmaskin, ögonen! Dessutom kan man inte bära med sig en maskin så lätt som en handstickning. Sömnad har oxå haft mig i sitt våld. Nu får jag ont i ryggen när jag sitter o syr en längre stund. Ska kolla igenom tyglagret i uteboden i sommar.
Så till Heidis åtta fyrafrågor:
Fyra jobb jag haft i mitt liv: Laboratorieassistent på Papyrus och Galon, utredningsassistent på försäkringskassan, biblioteksassistent på biomedicinska biblioteket i Gbg, akademiker i Gbg o Umeå (doktorand, forskningsassistent, forskarassistent, forskare, lektor, professor)
Fyra filmer jag kan se om och om igen: Det är sällan jag vill se om en film
Fyra platser jag bott på: Vasa, Älvkarleby, Göteborg (Frölunda, Landala, Johanneberg, Majorna), Alingsås
Fyra Tv-serier jag älskar att titta på: Morse, Six feet under, Forythesagan (första omgången), Glennboogle
Fyra platser jag varit på semester: Provence, Grekland, Varbergs kurort, Irland
Fyra websites jag besöker dagligen: Google, GUB, genusvetenskap, Barbros stickning
Favoritmat: dillkött, fiskgratin, vilt, rostade grönsaker
Fyra bloggar jag kommer att tagga: Barbros stickning, Life de Luxe, Ilsefin, Mitz knitz
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)