15 september 2005

Artyarn's Ultramerino 8, färg 136

200 gram anlände för en halvtimme sedan. Min belöning från Iris Scherier för att jag var en av de fem första att bli klar med en Multidirectional lace shawl.
Exakt denna färgställning är den som används i intarsian på Annie Modesitt's nys kofta Butter and Jam som ännu inte finns i mönster, men som jag dräglade över i går på Artyarn's hemsida för nyheter i september
Jag älskar gult, men passar dåligt i den färgen. Kan någon hjälpa mig att föreslå en alternativ bottenfärg?
Jag tror inte denna kofta är svår att klura ut utan mönster. Principen att blanda stilar är jättekul, men så kallar sig Annie också för en "Knitting heretic" - en bok av henne heter så och jag har jag beställt men ännu inte fått den. En annan bok av hennes hand som lockar mig heter "Cheaper Than Therapy: Joy, healing and life lessons in fiber"

4 kommentarer:

 1. Åh Ulla, dina bilder är fantastiska. Jag blir så inspirerad.

  Annie Modesitt är min idol (i alla fall nästan). Jag har börjat med Combined Knitting, och stickar mycket bättre nu.

  SvaraRadera
 2. Tror du inte det skulle kunna bli fint med lavendelblått eller den lite kalla röda färgen som finns i garnet? Det borde gå att simulera i photoshop!

  SvaraRadera
 3. Tack för berömmet Anette. Jag beställde just nu Annies två andra böcker.
  Och tack Jorun för tipset på färg och simulering. Att jag inte tänkte på det? Jag tror den röda passar mig, men jag har mkt rött. Lavendel torde också bli jättesnyggt och går någorlunda. Nu har jag börjat sticka en Diamond Blossom igen av garnet eftersom man får ett zizag-mössemönster om man stickar ngt ur Modular Knits-boken med Artyarns garn.

  SvaraRadera