1 augusti 2012

Ekofärgning

De jag inte var nöjd med, får en omgång till med renfana, krusmynta, orkidéblommor, torkade blåbär mm, dessa tre med långsam-kokning. Två solfärgas i minst en vecka.Den rosa T-shirten, betad i jäst, rårörd jordgubbssylt. Fläckarna lätt föråldrade bigarråer. Har inte skölt här ännu, då torkning i luft betarEn bit silke, bomull o linne. Måste skriva upp vad jag rullar in.Måste ha mer tålamod. Dessa löv tecknar bra.
blåklockor, några andra blommor och de där löven från de beskurna träden. Lind?Tidigare flamfärgat med reaktivfärg, nu med några blad och lökskal. Borde ha rullat från halsen o neråt istf sidled. Det bruna är vad som var ytterst.Vilket träd är dessa löv ifrån? Plockade i fredags efter trädbeskärning vid Wieselgrensplatsen. Tog bra på den korta tiden. Borde ha fått ligga längre.Mormorskuddens baksidaLakansväv och blad av ?
eco-dyed

Ekofärgning / Eco dyeing, a set on Flickr.

Inspirerad av India Flint har jag börjat växtfärga tyger, endera i glasburkar i solen (Sic!) eller i min stora rostfria kastrull. Till en början gjorde jag det utan hennes böcker. Sedan med hennes hjälp. Tyvärr har vi inte samma växter som hon hittar i Australien eller Florida (tex Eukalyptus). Men sakta lär jag mig att se vad som går, vad man kan beta med och framför allt att ha mer tålamod innan jag kollar resultat.

3 kommentarer:

  1. Jag som växt/svampfärgar ganska mycket blir väldigt nyfiken på den australienska damen. Måste googla...

    SvaraRadera
  2. Visst är det kul med knyten och burkar! Ibland blir det bättre än man kunnat hoppas och ibland blir det inte alls bra. Men då är det bara att fortsätta med någon annan växt.

    SvaraRadera
  3. Vad häftigt. Vilken rolig grej att göra :)

    SvaraRadera