26 november 2006

Stickcafé på Bitterna Lamm

Jag var idag inbjuden till stickcafé i en underbar lantlig miljö av Pia (mittemot mig) och fyra till stickglada damer. Stickcafeet inträffar vissa lördagar 10-13 hos Bitterna lamm/ i närheten av Herrljunga.
Knitting café at Bitterna Lamm
Lars & Pia at Bitterna Lamm
Vi serverades kaffe med våffla o björnbärssylt o grädde av Lars. Innan jag åkte hem köpte jag färsk lammstek, lammfärs, lammkotletter, fjällädelost och en underbar salladsdressing i gårdsbutiken.
Dessförinnan hade jag i garn- och ull-gotte-butiken plockat åt mig tre härvor grårosa Visjögarn (för att gifta sig med min från Daisy inköpta mörka Karamell) från Östergötlands ullspinneri för 85 kr/hg.
Lars och hustrun Monika (som inte var där idag)föder upp just lamm speciellt svarta och tar vara på allt, såväl kött som skinn och ull. Man levererar ull till bl a Östergötlands ullspinneri. De hade underbart tvåtrådigt lammullgarn för 65 kr/hg och fantastiskt tvåtrådigt ullgarn för färgning a 35 kr/hg. Något helt annat än svenskullgarnet som inte är svenskt, enligt Lars. Enfärgat för 45 och växtfärgat som jag inte minns priset på. De säljer även ull till spinning. Och de hade Hedängens entrådiga till 130 kr/hg.
Pia skänkte mig en härva Hedängens i färgen skymning, ett nystan silke från Noomi Augustssons helt fantastiska handarbetsbutik i Herrljunga och ett mycket vackert krukväxt-arrangenmang. Tack!!!
Lars brukar sälja lamm- o andra matprodukter på bondens marknad i Haga, Göteborg vissa lördagar och har då även med sig deras fina garn, men med dålig åtgång. Vi har väl inte hittat dit helt enkelt.
Ett veckoslut med mat (prisad enligt många, se hemsidan) o övernattning kunde kanske vara något för en spinnhelg.

1 kommentar:

  1. Mmmm ... l-a-m-m och g-a-r-n. Tänk vilka ljuvliga produkter från ett och samma djur. Verkligen lyckat av vår moder jord, kan man väl säga!

    SvaraRadera