3 maj 2006

Set stickat månadsskiftet mars/aprilAnna undrade på Stickfrossa hur det gick med fingervantarna jag stickade på bussen till Östergötlands ullspinneri för ett bra tag sedan nu. Jag höll på med andra vanten och hade lagt upp för många maskor (8?) på den jämfört med den första som var klar. Jag hade ingen lust att repa upp ett restgarnsprojekt. Det enfärgade garnet är en rest av Hedägnens tvåtrådiga. Inslaget en rest från min röda kofta i tussah silke/lamull. Mönstret är mitt eget, bara lyfta maskor på partiet mitt på. Filtade den större vanten för hand tills den var lika stor som den mindre och sen i maskin i 30 grader. De blev perfekta, mjuka och älskliga att ha på.
Halsduken och mössan i samma garnrest av tussahsilke/lammull stickade dessförinnan — supermjuka. I bilden på hela setet var vantarna ännu ofiltade.

12 kommentarer:

 1. SNygga vantar Ulla! Impad! äsch 8 maskor hit eller dit. Och som vanligt fantastiska färgningar. Kollade också "akademistickringen" Den var cool! men såg att du har plockat bort mig från din länklista.. har du tips på förbättringar, så vill jag gärna höra. För vem vill ha en tråkig blogg ingen läser? Jag läser iallafall din ofta! / en i fanclubben;-)

  SvaraRadera
 2. Kära Garngam,
  Jag har inte plockat bort någon blog från min länklista - i så fall måste det ha skett av misstag. Kanske din länk aldrig fanns där, eftersom det var mycket länge sedan jag gjorde listan, innan du kom med din fina blogg.

  SvaraRadera
 3. Hej igen Sigrid, Nu har jag fogat din blog till min länklista. Din blog är jättefin, fina arbeten och jag beundrar din ork att skriva på engelska.

  SvaraRadera
 4. ok, då förstår jag... ja, typiskt dåligt självförtroende.. Man får väl tacka då!! jo, jag var i Valencia och snackade på Universidad de Polytechnical för ITI om Testeos (programtestning), dvs "hur man spar pengar på Quality assurance - utmaningar inom software test" oj,det blev swenglish. Verkligen trötter idag. Men, som sagt vill jag ha härlig färginspiration, så vet jag att din blogg sprakar det om. Du är verkligen duktig!

  SvaraRadera
 5. Ulla din sida ser konstig ut i min dator, när jag öppnar den är det bara tomt med en smal list i vänster sida, jag har varit inne massor av gånger och trott att du inte skrivit något. Men idag upptäckte jag att långt långt ner på sidan står det något.
  Det är nog bäst du kollar din sida på några datorer om andra får det likadant.

  Barbro

  SvaraRadera
 6. Barbro, Jag har tagit bort Frappr bildspel. Är det likandant nu?

  SvaraRadera
 7. Ulla, tänk vilket fantastiskt material det är, bara att trolla bort några maskor!
  Fasen så jäkla duktig du är på att färga, jag blir alldeles lycklig av att kolla in dina nya färgningar!

  SvaraRadera
 8. Nu är det alldeles kolossalbra med senaste allra högst upp, utan att behöva scrolla.
  Tack! :-)

  SvaraRadera
 9. Å, man blir så glad av ett besök här - varenda gång! Det bara glöder av alla härliga färger!

  Jag hoppas jag blir lika duktig som du på att färga - jag övar för fullt!

  Det knepiga är att klura ut hur man tar lagom med färg och sådana saker. Själva färgandet går ju bra.

  SvaraRadera
 10. Får jag fråga ett par saker?
  Delar du isär härvorna på ngt vis eller tar du dem "som de kommer" så att säga, när man köper dem menar jag.
  Och - vad använder du för plastpåsar? Jag har en glasform men det är på gränsen att den får plats i mikron, så jag tänkte prova med plastpåsar. Vilken sort kan man använda?

  SvaraRadera
 11. Ulrika,
  Jag färgar numera på spisen i en tioliterskastrull, där jag lägger ner en härva i taget och häller på tre - fyra färger runt om direkt på härvan, ser till att inte röra om. lägger i nästa osv. I mikron använde jag till en början plastpåsar - först en o sen en utanpå. Jag la härvorna i blöt först i vatten med en halv dl ättika i en halvtimme. Jag delar inte på härvorna. Bara knyter om löst på lite fler ställen så det ska gå lätt att skölja. Numera, om jag färgar i mikron aanvänder jag glasformar med locl. Tycker det är utmärkt. Du får väl hitta den stolek som passa mikron. Jag köper mina formar i secondhandaffär - typ Myrorna.

  SvaraRadera
 12. It's so nice to see someone shares views about knitting! I know the triple lindee pattern will interest you! It's not a world renound but it is a pretty pattern!

  SvaraRadera