30 januari 2006

Det börjar se ut som en garnaffär

Tack alla kära stickvänner som grattat mig eller skrivit så vackra ord om min blogg. Jag ska vad det lider svara både Heidi och Mia. Har allt kollat in era bloggar.
Jag har ju inte bloggat på nästan en hel månad och har eg inte tid nu heller. Stickat har jag ändå gjort lite grann. En del har jag givit bort utan att hinna plåta.
Terminen har rivstartat med nya kurser, och ett seminarium som jag ansvarar för. Det är roligt, men jag hoppas komma in i en lunk där jag får tid igen till mina hobbies.
Packed!!! A yarn shop?
Om du klickar på bilden så ser du ett helt set med bilder på vad jag hållit på med iställat för att blogga - ett sprillans nytt hantverks- & gästrum. Tömde helt. Fick hjälp att måla om taket och den ljusgröna tapeten i ljusljus nougat (eller palsternacka hette den visst) Beställde Billy Björk via Ikea on-line och fick hemtransporterat. Lät deras montör sätta upp hyllorna och har nu i två dar stoppat in garn, böcker o annat. Det ser ju ut som en garnaffär. Dessutom finns det en par plastlådor med vitt och en med svart garn. Nu får det inte bli mer!
Har du tips på en bra taklampa som ger redigt allmänljus? Och vad ska jag sätta på baksidorna till de låga Billyhyllorna jag har som rumsavdelare? Vacket tyg? Skiva som jag målar. Uppförstorat foto? Soffryggen kommer att gå upp en bit.
Bordet är helt underbart. Det har teleskopben och kan alltså höjas. Här är det i soffhöjd. Förvisso måste jag flytta undan det om jag bäddar för två gäster. Men att slippa klippa till eller filta i vardagsrummet eller köket är ngt jag länge drömt om.
Likaså att ha symaskinen stående framme - även om jag inte längre syr så mycket som jag gjorde när mina söner var små. Då sydde jag allt, från kappor till kalsingar med y-front. Nötte nästan ut en Bernina och fick en ny av min nye man för 20 år sen.
Om du tittar i setet "Knitting gallery" så hittar du en par av de 8 möbiusar jag stickat över jul och en rödaktig hatt. Kanten blev inte bra. Gav bort den mörka, som var mkt snyggare till min sonhustru. Nu har hon givit mig anledning att tänka på o sticka babyplagg. Jag har till Juni på mig. Nu kommer jag lättare åt garnerna.

8 kommentarer:

 1. Åh, Ulla... vilket helt underbart rum. Jag blir alldeles grön och blå av avund och andhämtning när jag ser det. Precis ett sånt rum vill jag ha. Fast med piano och plats för yogamattan också. Vad underbart! Grattis!
  Jag tycker du ska ha ett uppförstorat foto på Billyryggen, det är väldigt hippt plus att du tar fina bilder.
  Ser fram emot ditt svar på min lilla tagg!

  SvaraRadera
 2. Ditt rum är underbart. Tänk att kunna dra sig tillbaka dit och ägna sig åt favorithobbyn. Och vilken härlig ordning och reda på allt material!!
  Helena från Öland

  SvaraRadera
 3. Härligt att höra från Dig och samtidigt få se vad Du åstadkommit med Ditt nya rum! Det liknar verkligen en garnaffär! Tala om ordning och reda. Annat än mina små korgar! Nu skall jag titta på de åtta. Ulla

  SvaraRadera
 4. Vilket härligt, inspirerande rum! Jag drömmer om att en dag bo i ett hus där mina saker får ett eget rum. Jag antar jag får vänta tills pojkarna hoppar över bokanten om sådär tio-femton år.

  SvaraRadera
 5. Jösses!! Här sitter jag med hakan på bröstet och tungan ute och bara dregglar... Ett alldeles eget rum att bara ha garn och annat kul i!! Jag är såååå avundsjuk att magen kurrar!
  Bara så du vet... ;)

  SvaraRadera
 6. orättvist:-)

  Nej, du har verkligen förtjänat det. Det har varit jättekul att följa din blogg det senaste året. Du har verkligen vuxit jättemycket på den tiden, och jag ser fram emot fortsättningen!

  SvaraRadera
 7. What a great room! - I'm very envious, and also wondering just how soon I can persuade my children to grow up / move out, so I can grab one of their rooms ...!

  SvaraRadera
 8. I agree it looks fab!! A great place to relax and really focus on your creative work! Well done! :-)

  SvaraRadera