24 oktober 2005

Bägge ärmarna klara och klippHurudan framkant och halskant ska jag sticka? Liknande den på resåren? Jag klipper ju upp framtill efter att ha sytt två dubbla sömmar på maskin med sysilke, även ärmhålen. s.sk "steek". Framkanten måste ju vara dubbel för att dölja fransigheten. Även om jag stickar framkantens baksida i bara rött o slätstickning är jag rädd att det blir för bylsigt. Någon som kan råda? Annie Modesitt har virkad, fram-, neder- o halskant på sin Butter and Jam cardi, men hon har nog stickat fram o tillbaka hela vägen.


2 kommentarer:

  1. Så fint det blir! Kanske fungerar det om du tar ett nummer finare stickor och gör ene enkel slätstickad kant med ett vikvarv? Kanske en rand, om du vill ha med mönsterfärgerna? I så fall gäller det örsås att tänka till lite om knapphålen, och sedan kanta dem fint med sysilke eller liknande.

    Jag vet inte m du redan hunnit lämna Sticklistan, jag komer att sakna dig där. Får se hur länge jag hänger kvar.

    SvaraRadera
  2. Tack Jorun, det var bra råd som vanligt från dig. Kanske att vikkanten kan ha ett Modesittskt snurrvarv. Eftersom alltihop är stickat med två trådar, skulle jag evt kunna testa med att ta enkel tråd. men då får jag plocka upp fler maskor.
    Vad gäller sticklistan ville jag väl se reaktionen först innan jag lämnade. Jag håller ju med om att designers ska få ära o ersättning för sitt jobb. Och det var jag som denna gång fick ett mönste. Jag håller också med om att det frågas alltför ofta efter gratismönster. men jag reagerar över att tonen så lätt blir inflammerad från bägge håll. En del är gamla och andra nya och de nya måtte bli förskräckta. Listan Stickning har många gamlingar och är mkt trevlig.

    SvaraRadera