Jag kom hem från Bryssel idag och hann sticka färdigt kanter och montera koftan framför TVn. Den är väldigt skön att ha på. Garnet är ju så ljuvligt.
Jag stoppade ned ett nystan rosa tunt ullgarn och ett nystan fjärilsgarn, sk "fancy yarn" när jag klev på tåget i onsdags för att åka först till Stockholm på konferens och sedan till Bryssel för möte. Stickade på tåget och flyget, först två "skinny scarves" och när fjärilsgarnet tog slut en lång halsduk i rätstickning med det tunna ullgarnet och stickor nr 9 - det jag hade m a o.
31 oktober 2005
25 oktober 2005
VÆVESTRIK med variation av Bente Rønberg
Jag fick denna danska bok igår via länken i rubriken. Mönster och bok är mycket stilrena. Men antalet vävstickmönster var mkt sparsamt jämfört med kompendiet Vævestrik av Berit Dürr Davidsen som jag redan hade.
Detta kompendium av Berit Dürr Davidsen hör till mina favorituppslagsverk vad gäller stickning. Jag köpte det hos Markno Designförra året. Hon för den inte längre, men den kan den hittas hos: Nydal Mohair.
Vävstickning är toppen för flerfärgat garn för att bla undvika "pooling". Även om man använder t ex tre olika garner (ett till två enfärgade och kanske ett flerfärgat) så stickar man vara med en färg i taget. Mönstret bildas genom att lyfta maskor på olika sätt. Man kan få fiskbensmönster, tweed- och annan tygartad stickning. Kolla in den fina koftan på danska Birthes FiberBlog för 23 Januari
24 oktober 2005
Bägge ärmarna klara och klipp
Hurudan framkant och halskant ska jag sticka? Liknande den på resåren? Jag klipper ju upp framtill efter att ha sytt två dubbla sömmar på maskin med sysilke, även ärmhålen. s.sk "steek". Framkanten måste ju vara dubbel för att dölja fransigheten. Även om jag stickar framkantens baksida i bara rött o slätstickning är jag rädd att det blir för bylsigt. Någon som kan råda? Annie Modesitt har virkad, fram-, neder- o halskant på sin Butter and Jam cardi, men hon har nog stickat fram o tillbaka hela vägen.
17 oktober 2005
Första ärmen till koftan klar
16 oktober 2005
Scarf i "Ladder yarn"
I måndags fick jag paket från Turkiet. Drygt 6 kg "fancy" garn inköpta via ebay. I vanliga fall gillar jag inte plastgarn, men det kan vara kul att leka lite. Färgerna är inte lika fina på bilden som i verkligheten. På: Ladder yarn top syns de bättre. Du hittar även hennes top och annat fint på bloggen: Odd Balls knitting Jag har själv nästan 5 nystan kvar och ska nog oxå sticka en top av resten av "ladder" garnet. De andra garnerna kommer nog att gillas av barnbarnet. Kanske blandar jag in lite i en kappa?
9 oktober 2005
Koftan
Så här långt hann jag på koftan efter att ha stickat mössan nedan på årets kurortsvistelse i fem dagar i Varberg, något som börjar bli ett beroendeframkallande begär. Vi hade en otrolig tur att ha bokat in den brittsommarvecka som just varit. Utsökt mat, långa promenader, ljuvliga behandlingar, Yoga, Qui gong o vattengympa tog sin tid. Liksom de artiklar jag övernitiskt burit med mig för att läsa (5 % blev läst) Jag är ändå nöjd med det jag hann sticka. Nu är det snart bara hals- och axelformning kvar på bålen. Här syns baksidan. Bålen har jag stickat på rundsticka. Några varv vid intagningar för ärmarna stickade jag fram o tillbaka, m en efter det blev det rundsticka igen, med s.k. "steeks" mitt fram och i ärmhålen, som jag sen syr i på maskin o klipper upp. Det är för jobbigt att sticka fair isle på avan. Mönstret på fair isle partiet syns inte så tydligt alla gånger eftersom det finns rött även i det multifärgade garnet. Men jag är mkt nöjd hittills. Får se hur ärmanrna blir. Jag har använt mig av The Knitter's Handy Book of Patterns: Basic Designs in Multiple Sizes & Gauges av Ann Budd, för hjälp med maskantal mm. Boken är utmärkt.
Sicksakmössa
3 oktober 2005
Kofta?
Diamond Blossom halsduk
Höst och Ljus i Alingsås
Ljus i Alingsås började i fredags och pågår en månad, en tradition som hållit på i ca fem år nu. Utländska ljussättare kommer hit och förvandlar olika delar av stan till spännande utflyktsmål på kvällskvisten. Ett av alla våra bagerier har öppet till 22 i trädgården - kallar det ljus och kaffe. Fina blomsteraffären passar på att göra höstdekorationer för såväl privat (kransen på vår dörr) som offentligt bruk.
Jonas Alströmmer, Alingsås grundare, förde ju in potatis i norden. I juni firar stan potatisfestival på torget. Nu får tydligen potatisen även prägla höstens offentlig utsmyckning.
Jonas Alströmmer, Alingsås grundare, förde ju in potatis i norden. I juni firar stan potatisfestival på torget. Nu får tydligen potatisen även prägla höstens offentlig utsmyckning.
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)