21 september 2004

Pinfärsk bloggare

Hej alla på sticklistan och andra stick- och färgglada. Nu har även jag - Alingsås-Ulla - gett mig på detta med att blogga. Jag har egentligen inte tid med att vare sig sticka eller färga garn och än mindre med att sitta så här mitt i natten och skriva om detta. Men jag kan inte låta bli det förra och tydligen inte nu heller det senare eftersom jag för en par år sedan även införskaffade mig en digi-kamera.
garnlek
Tillagd senare, min första "knapp"
Märker att detta kommer att ta en hel del tid att lära sig. Har i alla fall laddat upp bilder på mina första försök att måla garn som jag har mängder av. Tyvärr måste jag vänta med att ladda upp fler bilder (har förbrukat det utrymme som tilldelas denna månad) - de finaste garnerna är de senast färgade. Har börjat sticka en tröja i "old shale"-mönster med det tunna ljusblågröna garnet som du hittar i bildspelet. Tror jag ska göra schalar eller poncho av mitt målade mohairgarn - julklappar till sondotter o ena sonens flickvän. 
Nu har jag i alla fall fått blodad tand vad gäller garnfärgning. Älskar färg. Äter med ögonen. Ska göra slut på mina påsar Herdins och Nitor för ullgarn på gammalt ljust garn i trista färger och prova mina 45 påsar Koolaid som jag fick via tyska ebay i förrgår på tunt ullgarn jag köpt från Garnfynd i Skåne innan jag i nästa steg ger mig på syrafärgning, med färger köpta endera via Gudruns ullbod, Kartehuset i Danmark eller Omega dyes i England.
Återkommer när jag kan ladda upp fler bilder och har även alster att visa

4 kommentarer:

 1. Hej!
  Snygg template på bloggen ;)
  Spännande med färgningen, hur gjorde du när du målade garnet? Och det ska bli kul att följa dina experiment med koolaid, är väldigt nyfiken på det.

  (angående fotoutrymme... Jag använder hello, som är gratis via blogger. Har inte haft några problem med platsutrymme)

  SvaraRadera
 2. Hej Tina,
  Tyvärr kan jag inte använda Hello eftersom jag har en Mac. Flickr är alternativet.

  SvaraRadera
 3. Vad kul med en blogg som är ungefär jämngammal med min :) Jag kommer att följa utvecklingen med stort intresse. Jag är jätteimponerad av ditt målade garn, vilka härliga färger!

  SvaraRadera
 4. Ojojoj vilka fina garner!!! Blir jättesugen på att prova att färga själv...
  /Liisa i Uppsala
  http://hem.bredband.net/liibyb/stick/blog.html

  SvaraRadera